ساخت لنزهای LED هوشمند برای درمان عوارض چشمی دیابت

دانشمندان کره ای موفق شدند با ساخت لنزهای چشمی هوشمندی، رتینوپاتی دیابتی یا بیماری های چشمی دیابتی را در همان مراحل تشخیص ابتدائی، درمان کنند. برای آگاهی بیشتر از جزئیات این لنزهای هوشمند تا پایان مطلب با های فن تک همراه باشید.

lenz
دیابت یک بیماری مزمن طولانی مدت با عوارض فراوان است و نیاز به مراقبت مادام العمر دارد. هر چه بیمار مدت طولانی تری از دیابت رنج می برد، خطر ابتلا به رتینوپاتی (بیماری شبکیه) بیشتر می شود که می تواند به تدریج منجر به کاهش بینایی و حتی نابینایی شود.

تیم تحقیقاتی POSTECH به رهبری پروفسور سی کوانگ هان و دکتر Geon-Hui Lee (گروه علم و مهندسی مواد) و با همکاری دکتر Sangbaie Shin از شرکت PHI BIOMED اخیراً یک دستگاه پوشیدنی هوشمند از نوع لنز تماسی ساختند که در جلوگیری از رتینوپاتی دیابتی و درمان آن در مراحل اولیه تشخیص، با تابش 120 میکرو وات می تواند بسیار مفید باشد. این فناوری لنزهای تماسی LED هوشمند، توجه زیادی را برای بیماری های مختلف چشمی به خود جلب کرده است.

رتینوپاتی دیابتی را در حال حاضر می توان به دو صورت درمان کرد: با تزریق‌های درمانی مکرر تهاجمی به کره چشم و یا از طریق لیزر. در روش لیزر، یک اشعه از نور لیزر را در نواحی آسیب دیده شبکیه می تابانند. تابش لیزر، رگهای خونی که نشت پیدا کرده را می¬ بندد و از این طریق تورم موجود در مرکز دید را کاهش داده یا از بین می برد. از معایب این روش های درمانی، استفاده از بیهوشی کامل است و علاوه بر این، برای بیمار هم بسیار دردناک خواهد بود.

از طریق مطالعه بر روی مدل‌های حیوانی دیابتی، محققان تأیید کردند که علائم رتینوپاتی دیابتی در حیواناتی که از لنزهای تماسی هوشمند به مدت 15 دقیقه 3 بار در هفته و در مدت 8 هفته استفاده کردند، دیگر ظاهر نشده است. از طرف دیگر، میزان ایمنی و اثربخشی لنزها نیز با تجزیه و تحلیل بافت شناسی قرنیه و شبکیه مورد تایید قرار گرفت. اما محققان، در حیواناتی که از لنز استفاده نکردند، علائم رتینوپاتیک را مشاهدهکرده بودند.

پروفسور کوانگ هان، مدیر این تحقیقات، اظهار داشت: «این مطالعه، امکان‌پذیری یک دستگاه پوشیدنی از نوع لنز را برای کاربردهای نه تنها برای نظارت بر میزان فشارخون، ضربان قلب و بیماری‌های چشمی، بلکه برای درمان افسردگی، بی‌خوابی، بیماری‌های عصبی و موارد دیگر نشان داده است».

این مطالعه که در مجله علمی بین‌المللی Advanced Science منتشر شده است، با حمایت برنامه توسعه فناوری مواد نانو، تحقیقات مبتنی بر بیماری، دانشگاه پزشکی کره انجام شد.


چاپ