توصیه های تغذیه ای در دوران کرونا

رژیم غذایی مناسب در دوران کرونا و درمان آن ، می‌تواند تاثیر فراوانی در کاهش شدت علائم  بیماری و سرعت بخشیدن به بهبود بیمار داشته باشد. در این مقاله های فن تک قصد دارد تمام نکات در خصوص این رژیم مناسب را عنوان کند.

این روزها شدیدتر از قبل درگیر ویروس کرونا هستیم، و باید بیشتر از قبل به سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدنمان توجه کنیم.به نوعی همه‌ی ما به صورت کلی به گوشمان رسیده است که مصرف میوه و آب در دوران کرونا مناسب است. اما هنوز مطمئن نیستیم که آیا باید لبنیات هم مصرف کنیم؟ خوردن پروتئین‌های حیوانی بهتر است یا گیاهی؟ و بسیاری از سؤالات دیگر که هیچ وقت جواب قابل اطمینانی برایشان پیدا نکرده‌ایم. به همین دلیل (های فن تک) تصمیم گرفت توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی درباره‌ی تغذیه در زمان کرونا یا همان تغذیه‌ی سالم را با شما به اشتراک بگذارد، تا بتوانیم بهترین رژیم غذایی را در این روزهای پر از بیماری داشته باشیم. با ما همراه باشید.
تغذیه و هیدراتاسیون(آب) مناسب امری حیاتی است. افرادی که از رژیم غذایی متعادل استفاده می کنند، سالم تر و دارای سیستم ایمنی قوی تر میباشند و خطر کمتری در برابر بیماری های مزمن و بیماری های عفونی آنها را تهدید میکند. بنابراین برای دریافت ویتامین ها، مواد معدنی ، فیبر رژیمی، پروتئین و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن باید هر روز انواع غذاهای تازه و فرآوری نشده مصرف کنید. آب کافی بنوشید. از مصرف قند، چربی و نمک خودداری کنید تا خطر اضافه وزن، چاقی، بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و انواع خاصی از سرطان به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

collage 11 620x330 1

هر روز غذاهای تازه و بدون فرایند بخورید(فرآوری نشده)
میوه ، سبزیجات ، حبوبات (مانند عدس ، لوبیا) ، آجیل و غلات کامل (به عنوان مثال ذرت فرآوری نشده، ارزن، جو، گندم، برنج قهوه ای یا غده های نشاسته ای یا ریشه مانند سیب زمینی، سیب، فلفل دلمه ای) و غذاهای حیوانی(به عنوان مثال : گوشت ، ماهی ، تخم مرغ و شیر )
• روزانه یک برنامه تغذیه مناسب مصرف کنید:
2عدد میوه (4 وعده)، 2.5 بشقاب سبزیجات (5 وعده) ، 180 گرم غلات و 160 گرم گوشت و لوبیا (گوشت قرمز را می توانید 1−2 بار در هفته مصرف کنید ) ؛ برای میان وعده ها، سبزیجات خام و میوه های تازه را به جای غذاهایی که دارای قند ، چربی یا نمک زیاد هستند انتخاب کنید. فراموش نکنید، سبزیجات و میوه ها را بیش از حد نپزید زیرا این امر می تواند منجر به از بین رفتن ویتامین های مهم آن می شود.


هر روز به اندازه کافی آب بنوشید(آب بهترین انتخاب است)
آب برای زندگی ضروری است، چراکه توسط آب موجود در بدن مواد مغذی و ترکیبات موجود در خون منتقل میشود،نوشیدن آب همچنین دمای بدن فرد را تنظیم می کند، مواد زائد را از بین می برد و مفاصل را محافظ می کند. بنابراین فراموش نکنید روزانه 8 تا 10 فنجان آب نوشیدن آب مفید است. البته میتوانید سایر سایر نوشیدنی ها ، میوه ها و سبزیجات حاوی آب را جایگزین کنید. ، به عنوان مثال آب لیمو (رقیق شده در آب ) ، چای و قهوه مصرف کنید. در این میان اگر علاقه به مصرف چای و قهوه دارید باید مراقب باشید که زیاده روی نکنید،چراکه مصرف زیاد کافئین خود خطراتی به همراه خواهد داشت! و مهمترین مساله از نوشیدن آب میوه های شیرین، شربت ها ، کنسانتره آب میوه ها ، نوشابه های گازدار پرهیز کنید، چراکه این نوشیدنی ها حاوی قند بسیاری هستند و برای بدن مضر میباشند.


خیلی کم چربی و روغن بخورید
از چربی های اشباع نشده (مانند ماهی ، آووکادو ، آجیل ، روغن زیتون ، سویا ، کلزا ، آفتابگردان و روغن ذرت) به جای چربی های اشباع (به عنوان مثال در گوشت چرب، کره، روغن نارگیل، خام ، پنیر، قیمه و گوشت) استفاده کنید. به جای گوشت قرمز از گوشت سفید (به عنوان مثال مرغ و ماهی) را انتخاب کنید که به طور کلی چربی کمی دارند. از مصرف گوشت های فرآوری شده خودداری کنید زیرا دارای چربی و نمک زیادی هستند .
در صورت امکان، شیر و محصولات لبنی کم چرب را انتخاب کنید. از چربی های ترانس تولید شده در صنعت خودداری کنید. اینها اغلب در غذاهای فرآوری شده، فست فوده ، غذاهای میان وعده، غذاهای سرخ شده، پیتزای منجمد، کلوچ ، مارگارین(کره گیاهی ) استفاده می شوند.


نمک و شکر کمتری بخورید
هنگام پخت و تهیه غذا ، میزان نمک و چاشنی های دارای سدیم بالا (مانند سس سویا و سس ماهی) را محدود کنید. مصرف نمک روزانه خود را به کمتر از 5 گرم (تقریباً 1 قاشق چایخوری) محدود کنید و از نمک یددار استفاده کنید. از خوردن غذاهایی (به عنوان مثال میان وعده ها) که نمک و قند بالایی دارند شدیدا خودداری کنید. همان طور که در قبل اشاره شده مصرف نوشابه یا نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های سرشار از قند (مانند آب میوه ها ، کنسانتره ها و شربت های میوه ، شیرهای طعم دار و نوشیدنی های ماست) را محدود کنید. میوه های تازه را به جای تنقلات شیرین مانند کلوچه ، کیک و شکلات انتخاب کنید.


از خوردن غذای بیرون خودداری کنید
در خانه غذا بخورید تا میزان تماس خود با افراد دیگر را کاهش دهید و احتمال قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا را کاهش دهید. توصیه می کنیم حداقل 1 متر بین خود و هر کسی که سرفه یا عطسه می کند فاصله داشته باشید. هرچند که این امر همیشه در محیط های شلوغ اجتماعی مانند رستوران ها و کافه ها امکان پذیر نیست. بزاق افراد آلوده ممکن است بر روی سطوح و دست افراد (به عنوان مثال مشتریان و کارکنان) فرود بیایند، و با رفت و آمد زیاد افراد، نمی توانید تشخیص دهید که آیا دست ها به طور منظم شسته می شوند یا سطوح به اندازه کافی سریع تمیز و ضد عفونی می شوند یا خیر! بنابراین به هیچ عنوان خارج از منزل غذا صرف نکنید.

coronavirus20fear AdobeStock 332521673

مشاوره و حمایت روانی اجتماعی در زمان بیماری کرونا
درست است که تغذیه مناسب و آب بدن باعث افزایش سلامت و ایمنی بدنتان در برابر ویروس میشود. ولیکن این روزها همچنان درگیر همه‌گیری ویروس کرونا هستیم و باید خیلی بیشتر از قبل به تغذیه‌ی خود دقت کنیم تا بدنمان بیشتر از قبل برای مبارزه با ویروس آماده باشد. افرادی که با بیماری های مزمن زندگی می کنند و مشکوک بیماری کرونا هستند یا آن را تأیید کرده اند ، ممکن است به سلامت روانی و رژیم غذایی خود نیاز داشته باشند تا از سلامت کامل خود اطمینان حاصل کنند. بنابراین داشتن تغذیه مناسب باعث می‌شود که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کرونا تقویت شود و روند بهبود آن‌ها سریع‌تر پیش برود. در این میان استرس‌های و نگرانی ها درباره آینده و همچنین قرنطینه شدن افراد در خانه باعث میشود که فرد گرایش به افزایش ریزه‌خواری پیدا کند، و این عادت مضر هنگامی‌که با بی‌تحرکی همراه باشد سلامت جسمی افراد را به خطر می‌اندازد و در این میان تغذیه سالم نقش مؤثری در تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد داشت.
سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد مغذی که در ادامه عنوان میشود استفاده کنید؛
اسید چرب امگا3 ( مانند گردو و انواع ماهی مثل قزل‌آلا یا سالمون)
آهن( مانند جگر،‌ ماهی، تخم‌مرغ،‌ هویج، فلفل، اسفناج و کدو حلوایی)
منیزیم(مانند سبزی‌های دارای برگ سبز و غلات سبوس‌دار، این را فراموش نکنید که استفاده از انواع کلم، ‌اعم از کلم برکلی و کلم بنفش به بدن شما کمک می‌کند تا سریع‌تر از بیماری کرونا رهایی پیدا کنید)
روی( مانند موز، تخم‌مرغ، محصولات لبنی، مرغ، شیر و گوشت بدون چربی)
ویتامین سی(ویتامین C موجود در مواد غذایی ممکن است به دلیل حرارت بالا از بین برود به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنید.)
برای کم کردن استرس‌ها نیز به شما پیشنهاد میکنیم که با ورزش کردن، مدیتیشن، یوگا و تنفس صحیح و آرام، آرامش ذهنیتان را بیشتر کرده و از استرسها را کم کنید. متاسفانه همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ در زندگی ما تاثیر فراوانی داشته است. خیلی از افراد با چالش‌هایی روبه‌رو شده‌اند که می‌تواند استرس‌زا و طاقت‌فرسا بوده و احساسات تلخ و دردناکی را در کودکان و بزرگسالان ایجاد کند. بنابراین به یاد داشته باشیم با اقداماتی مثل حمایت از یکدیگر و برقراری ارتباطات اجتماعی از راه‌های ایمن می‌توان خطر درگیری با افسردگی کرونایی را تا حدی نیز کاهش دهیم.


در پایان های فن تک لازم میداند عنوان کند این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد و در صورت نیاز حتما با پزشک متخصص نیز مشورت کنید.

 


چاپ