کپی مغز انسان روی تراشه های سه بعدی سامسونگ

سامسونگ امیدوار است بتواند محتوای مغز انسان را در شبکه های تراشه سه بعدی خود "کپی و جایگذاری" کند، هرچندکه ، فاصله زیادی است، برای رسیدن به این فناوری جهت تقلید از مغز انسان !

سامسونگ فکر می کند که راه بهتری برای توسعه تراشه های شبیه مغز دارد: ساختارهای موجود مغز را کپی و در تراشه های کپی کند!. این شرکت روشی از فناوری را پیشنهاد کرده است که می تواند نقشه سیم کشی نورون های مغز را در تراشه های نورومورفیک سه بعدی "کپی و جایگذاری" کند. این رویکرد بر یک آرایه نانوالکترود متکی است که وارد حجم زیادی از نورون ها می شود تا هم محل اتصال نورون ها و هم قدرت این اتصالات را ثبت کند. شما می توانید این داده ها را کپی کرده و در یک شبکه سه بعدی در SSD ذخیره کنید، SSD مورد نیاز برای این طرح می‌تواند فلش مموری‌ معمولی یا پلتفرم ذخیره‌سازی فوق پیشرفته‌ای مانند حافظه‌ رم مقاومتی (RRAM) باشد.
هر واحد حافظه دارای رسانایی است که قدرت هر اتصال نورونی را در نقشه منعکس می کند. سامسونگ می گوید که نتیجه آن، همان مهندسی معکوس مغز است که دست یافتن به آن از مدت‌ها پیش آرزوی دانشمندان بوده.

AI Brain1632824286 0

این حرکت می تواند به عنوان میانبر برای سیستم های هوش مصنوعی که مانند مغز واقعی رفتار می کنند باشد، و مواردی از جمله انعطاف پذیری در یادگیری مفاهیم جدید و سازگاری با شرایط متغیر فراهم شود. به گفته محققان، با رسیدن سامسونگ به این فناوری، مشاهده ماشین‌های کاملاً خودمختار با قدرت درک و تحلیل واقعی دور از ذهن نخواهد بود.
با این حال، برای ایجاد این طرح پیچیدگی هایی نیز وجود دارد. از آنجایی که مغز انسان دارای تقریباً 100 میلیارد سلول عصبی با هزاران بار پیوند سیناپسی میباشد، یک تراشه نورومورفیک ایده آل به حدود 100 تریلیون واحد حافظه نیاز دارد. این به وضوح یک چالش سخت برای هر شرکتی است چراکه کدنویسی مورد نیاز برای راه‌اندازی این مغز مجازی نیز مسئله‌ پیچیده‌ای خواهد بود. سامسونگ ممکن است دریچه ای برای هوش مصنوعی شبیه انسان باز کند ، اما تا به حقیقت پیوستن این موضوع مدت زیادی طول خواهد کشید، چراکه راه طولانی در پیش است.


نظر شما های فن تکی عزیز چیست؟ آیا راهی برای جاودانگی انسان‌ها از طریق این تراشه های مقدور میشود ؟!


چاپ