پخت دقیق غذاهای از طریق لیزرهای چند موج

مهندسان کلمبیایی تلاش دارند با استفاده از لیزر و چاپگر سه بعدی نوعی غذا ساز دیجیتالی ابداع کنند

تصور کنید یک سرآشپز شخصی دیجیتالی دارید. آماده پخت هر آنچه می خواهید ؛ قادر است شکل ، بافت و طعم را فقط برای شما تنظیم کند. و همه اینها با فشار یک دکمه انجام می شود. و اکنون مهندسان کلمبیا روی این موضوع، از لیزر برای پخت و فناوری چاپ سه بعدی برای مونتاژ مواد غذایی استفاده کرده اند
و اینگونه ما با لیزر آشپزی می کنیم .
گروهی از محققان بخش غذای دیجیتال آزمایشگاه پروفسور هودپسون از کلمبیا از طریق لیزر و چاپگر سه بعدی نوعی غذا ساز دیجیتالی ساخته اند، ارائه مفهومی دستگاه آشپزی دیجیتال(غذاساز دیجیتالی) دارای ده ها ماده و لیزر پخت دقیق برای جمع آوری و طبخ غذا با استفاده از دستور العمل های دیجیتالی میباشد.

now we re cooking with lasers t

مرغ در حال پخت توسط لیزر آبی(نور مادون قرمز) توسط دو گالوانومتر آینه ای( برق سنج) کنترل شده توسط نرم افزار هدایت می شود.
گروه لیپسون از سال 2007 غذاهای چاپ سه بعدی را توسعه داده است. از آن زمان ، چاپ مواد غذایی به چاپهای چند ماده ای تبدیل شده است و توسط محققان و چند شرکت تجاری مورد بررسی قرار گرفته است. به گفته محققان« غذا چیزی است که همه ما روزانه با آن ارتباط برقرار می کنیم و طبیعی است که نرم افزاری را در آشپزی خود داشته باشیم تا با ایجاد طعم و بافت بهتر غذای پخته شده تری در اختیارمان قرار گیرد.»
جاناتان بلوتینگر ، دکتری در آزمایشگاه لیپسون که رهبری پروژه را بر عهده دارد ، می گوید: « هیچ روش گرمایی با همین وضوح وجود ندارد در حالی که چاپگرها می توانند مواد را با دقت میلی متر تولید کنند.» در اینجا سوال پیش میاد با توجه به اینکه پخت و پز برای تغذیه ، طعم و بافت در بسیاری از غذاها ضروری است آیا می توان روشی با لیزر برای کنترل دقیق این ویژگی ها ایجاد کنیم؟ در یک مطالعه جدید که در 1 سپتامبر 2021 توسط علم غذا منتشر شد، این تیم تحقیقی، روشهای مختلف پخت و پز را با قرار دادن نور آبی با طول موج 445 نانومتر و نور مادون قرمز با طول موج980 نانومتر و 10.6 میکرومتر بر روی مرغ که از به عنوان یک مدل استفاده شده بود ، بررسی کرد.

lezer2

سیستم غذایی آنها نمونه های مرغ (ضخامت 3 میلی متر )را به عنوان یک تخت آزمایش چاپ کردند و طیف وسیعی از پارامترها از جمله عمق پخت ، توسعه رنگ ، حفظ رطوبت و تفاوت طعم بین گوشت های پخته شده با لیزر و اجاق گاز را ارزیابی کردند. آنها دریافتند که گوشت پخته شده با لیزر 50 درصد کمتر جمع می شود ، رطوبت را دو برابر حفظ می کند و طعم مشابهی با گوشت پخته شده معمولی نشان می دهد.
در این آزمایش مشخص شد با استفاده از لیزر حجم گوشت نسبت به پخت آن از طریق اجاق کاهش کمتری را تجربه میکند. همچنین گوشت نسبت به حالت معمولی ۲ برابر رطوبت بیشتر خواهد داشت و تفاوتی با روش های دیگر ندارد. به طوری که گوشت مرغ پخته شده با لیزر بیشتر مورد پسند آزمایش کنندگان قرار گرفت.
در پایان این محققان قصد دارند ایده ها را به نوآوری هایی تبدیل کند که بشریتی پایدار ، سالم ، امن و خلاق را پرورش می دهد.


در پایان های فن تک شما را به تماشای ویدئوی توضیحی روبات هایی که پخت دقیق با لیزرهای چند موج را انجام میدهند دعوت میکند

 


چاپ