نوشیدن آب کافی می تواند از نارسایی قلبی جلوگیری کند

بر اساس تحقیقات ارائه شده در کنگره انجمن کاردیولوژی اروپا ESC 2021 ، آب‌رسانی مناسب بدن و هیدراته ماندن در طول زندگی می تواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهد.


دکتر ناتالیا دمیتریوا از موسسه ملی قلب و ریه و خون، وابسته به بنیاد ملی سلامت بهداشت ، بتسدا ، ایالات متحده ، می گوید: « مطالعه ما نشان می دهد که حفظ هیدراتاسیون خوب می تواند از تغییرات درون قلب که منجر به نارسایی قلبی می شود جلوگیری کند یا حداقل آنهاروند آن را آهسته کند.یافته ها نشان می دهد که باید به میزان مایعاتی که هر روز مصرف می کنیم توجه کنیم و اگر متوجه شدیم که کم آب مینوشیم، این رویه را تغییر دهیم.»
توصیه های مصرف مایعات روزانه از 1.6 تا 2.1 لیتر برای زنان و 2 تا 3 لیتر برای مردان متفاوت است. با این حال، آمار‌های جهانی نشان می‌دهند که بسیاری از مردم حتی به‌اندازه حداقل این حجم آب نمی‌نوشند میزان سدیم خون نشانگر دقیقی برای اندازه‌گیری وضعیت آب بدن است. وقتی مردم مایعات کمتری می نوشند، غلظت سدیم افزایش می یابد. بدن سپس سعی می کند آب را ذخیره کند و فرایندهایی را که در ایجاد نارسایی قلبی نقش دارد را فعال می کند.

the kidneys

دکتر دمیتریوا در ادامه افزوده است: «طبیعی است که فکر کنیم سطح آب و سدیم هر روز بسته به میزان مایعاتی که‌ می‌نوشیم، تغییر کند. بااین‌حال، سطح غلظت سدیم برای دوره‌های طولانی در بازه‌ای محدود باقی‌ می‌ماند. به‌نظر می‌رسد این سطح با عادات نوشیدن مایعات در افراد مرتبط باشد.»
این مطالعه بررسی کرد که آیا سطح غلظت سدیم در میانسالی، (به‌عنوان شاخصی برای وضعیت آب‌رسانی بدن) می‌تواند گسترش نارسایی قلبی در ۲۵ سال آینده را پیش‌بینی کند. همچنین، رابطه بین آب‌رسانی و ضخیم‌شدن دیواره‌های محفظه پمپاژ اصلی قلب (بطن چپ) موسوم به هیپوتروفی بطن چپ را واکاوی می‌کند. ضخیم‌شدگی (هیپوتروفی) بطن چپ زمینه‌ساز نارسایی قلبی است.
این تجزیه و تحلیل در 15،792 بزرگسال در مطالعه خطر آترواسکلروز(گرفتگی عروق) در جوامع (ARIC) انجام شد. مشارکت کنندگان 44 تا 66 سال سن داشتند و بیش از پنج بار تا رسیدن به ۷۰ تا ۹۰ سالگی ارزیابی شده بودند.
شرکت کنندگان بر اساس میانگین غلظت سدیم میانگین در دو ارزیابی اول، به چهار گروه تقسیم شدند: ۱۳۵ تا ۱۳۹٫۵، ۱۴۰ تا ۱۴۱٫۵، ۱۴۲ تا ۱۴۳٫۵ و ۱۴۴ تا ۱۴۶ میلی‌مول بر لیتر. سپس نسبت افرادی رادر هر گروه بررسی کردند که در ارزیابی پنجم (۲۵ سال بعد از آزمایش اول) دچار نارسایی قلبی و ضخیم‌شدگی بطن چپ شده بودند.
غلظت بالای سدیم در میانسالی با نارسایی قلبی و هیپرتروفی(ضخیم شدن) بطن چپ در25 سال بعد به همراه بود. سدیم پس از تعدیل سایر عوامل مرتبط با ایجاد نارسایی قلبی شامل سن، فشار خون، عملکرد کلیه، کلسترول خون، گلوکز خون، شاخص توده بدن، جنسیت و وضعیت سیگار کشیدن با نارسایی قلبی و هیپرتروفی-ضخیم شدن بطن چپ ارتباط معنی داری داشت به‌ازای هر یک میلی‌مول بر لیتر افزایش غلظت سدیم خون در میان‌سالی، احتمال ابتلا به ضخیم‌شدگی بطن چپ و نارسایی قلبی در ۲۵ سال بعد به‌ترتیب ۱٫۲۰ و ۱٫۱۱ برابر افزایش‌ می‌یافت. خطر هیپوتروفی بطن چپ و نارسایی قلبی در سنین ۷۰ تا ۹۰ سالگی با عبور غلظت سدیم از ۱۴۲ میلی‌مول بر لیتر در میان‌سالی شروع به افزایش می‌کند.
دکتر دمیتریوا در پایان عنوان کرد: «نتایج نشان می دهد که هیدراتاسیون-آب رسانی خوب در طول زندگی ممکن است خطر ایجاد هیپرتروفی-ضخیم شدن بطن چپ و نارسایی قلبی را کاهش دهد. علاوه بر این، یافته های ما نشان می دهد که افزایش غلظت سدیم بیش از 142 میلی مول در لیتر خطر عوارض جانبی در قلب را افزایش می دهد، و ممکن است به شناسایی افرادی که از ارزیابی سطح هیدراتاسیون خود سود می برند کمک کند. این میزان سدیم در محدوده طبیعی است و در نتایج آزمایشات غیر طبیعی برچسب گذاری نمی شود، اما پزشکان می‌توانند هم‌زمان با معاینه بالینی، از این نتایج برای شناسایی افرادی استفاده کنند که به بررسی میزان معمول مایعات دریافتی نیاز دارند.»


های فن تک از شما دعوت می کند نظرات خود را در مورد این مقاله به اشتراک بگذارید.


چاپ