سلامتی و هفت چاکرای اصلی بدن

برای سلامت بدن و بهبود عملکرد جسم باید با خصوصیات مراکز انرژی بدن، چاکراهای هفتگانه ( چاکراهای اصلی) آشنا شویم. های فن تک در این مقاله به هفت چاکرا اصلی بدن و ویژگی های آن میپردازد.


چاکرای اول(چاکرای ریشه)
این نیروگاه حیات بخش که آن را "مولادهارا"، "پایه ی ستون فقرات" و "تکیه گاه" نیز می خوانند، مبدا دریافت پرانا (انرژی حیات بخش) به شمار می رود. طیف رنگی مرتبط با این چاکرا، قرمز تند می باشد که بیانگر زندگی، شعف، نشاط و هیجانات می باشد. رنگ قرمز بر فقر غذایی و آهن تاثیرات مثبتی دارد. شکل اختصاص یافته به این چاکرا "نیلوفر چهار پر" و عطر وابسته به آن، عطر درخت سدر و میخک می باشد. چاکرای ریشه خاصیت درمانی و تقویت کنندگی را به همراه دارد. محل قرار گرفتن چاکرای ریشه، نشیمنگاه و حدودا مابین مقعد و دستگاه تناسلی می باشد. این چاکرا بر غده درون ریز فوق کلیوی که آدرنالین ترشح می کند، تاثیر گذاشته و عملکرد ایشان را بهبود می بخشد. تنظیم این چاکرا موجب بروز احساساتی از قبیل: حس ایمان و امنیت خواهد شد. با کنترل چاکرای ریشه می توان تنش های مرتبط با این نیروگاه حیات بخش را دفع کرد. فعالیت بیش از اندازه این چاکرا منجر به بروز ناهنجاری های رفتاری از قبیل: خود محوری و مادی گرایی در فرد می شود. استرس و عصبانیت از جمله مواردی می باشد که در صورت کم کاری این چاکرا ظهور پیدا خواهد کرد. در صورت وجود اختلال در عملکرد مولادهارا، اضافه وزن، یبوست و ضعف در سیستم ایمنی بدن ظاهر می گردد.

df957cb0 01da 4b83 aa12 71a76cf34dd7

چاکرای دوم(چاکرای خاجی)
این نیروگاه حیات بخش که به "سواد هیستانا" نیز شهرت دارد، در قسمت تحتانی شکم واقع شده است. در محل تلاقی دو استخوان جلویی مثانه که به آن نقطة شرمگاهی گفته نیز می شود. رنگ اختصاص یافته به این چاکرا نارنجی می باشد. شکل اختصاص یافته به چاکرای خاجی "نیلوفر شش پر" و عطر منحصر به آن، عطر چوب صندل می باشد. هندوها معتقدند که چاکرای خاجی بر مسائل ارتباطی تاثیر گذاشته و با اصلاح این چاکرا، خویشتن داری افزایش می یابد. هم چنین با کنترل این چاکرا، عملکرد دستگاه گوارش بهبود می یابد.. غدد درون ریز مرتبط با این نیروگاه حیات بخش، گناد ها و پروستات می باشد. کلیه، مثانه و اسپرم ها اجزای تاثیر پذیر از این چاکرا به شمار می روند. این چاکرا بر احساسات خوشایند درونی بدن تاثیر میگذارد. حس نیاز به فرزند، روابط جنسی، تغذیه، احساسات عاطفی و احساسات غریزی دیگری از این قبیل از چاکرای خاجی تاثیر می پذیرند. این چاکرا وظیفه تولید مثل را بر عهده دارد. پرکاری در این چاکرا موجب ایجاد اختلالات احساسی می شود. کسانی که در بازه های زمانی کوتاه به دلبستگی های شدید دچار می شوند دارای چاکرای خاجی بسیار فعال می باشند. انزوا و بی تفاوتی از جمله موارد مرتبط با کم کاری سواد هیستانا می باشد. بروز اختلال در دستگاه گوارش و افت توانایی جنسی بیانگر فعالیت نادرست چاکرای خاجی است.

d98941ed ffbc 4a31 88fb cc77098ed9e2

چاکرای سوم( چاکرای شبکه خورشیدی)
نام دیگر این نیروگاه حیات بخش "مانیپورا" نیز می باشد. رنگ زرد طلایی به چاکراه سوم اختصاص یافته است. این رنگ بیانگر عقل و درایت می باشد. "نیلوفر ده پر" و عطر اسطوخودوس به ترتیب شکل و عطر اختصاص یافته به چاکرای مانیپورا می باشند. چاکرای خورشیدی بالاتر از ناف، زیر معده و در پشت شکم واقع شده است. از این چاکرا برای درمان امراض: قند، صفرا، اعصاب و کنترل اختلالات گوارشی استفاده می شود. غده درون ریز مرتبط با چاکرای سوم، پانکراس می باشد. برای کنترل شخصیت، فعالیت های ذهنی و کنترل حس قدرت طلبی از این چاکرا استفاده می شود. پرکاری در این چاکرا منجر به بروز خشم و ناسازگاری می شود و کم کاری در آن ، حس منفی گرایی را به دنبال دارد. خستگی، کسالت و زودرنجی از جمله علائم فیزیکی بیان کننده اختلال در مانیپورا می باشند.

c69dffab 8160 4d0e a695 98cef4eb4022

(چاکرای چهارم( چاکرای قلب
نیروگاه حیات بخش چهارم دارای نام هایی دیگر همچون: "آناهاتا" و " عشق الهی " می باشد. رنگ این چاکرا، صورتی و سبز است. شکل اختصاص یافته به چاکرای قلب، "نیلوفر دوازده پر" می باشد. چاکرای آناهاتا بالای قلب، درست در میان جناق سینه قرار گرفته است. غده درون ریز مرتبط با چاکرای قلب "تیموس" می باشد. این چاکرا نمادی از عشق خالص است. عشق، علاقه و رابطه محبت آمیز از این چاکرا نشات می گیرد. در صورت بروز اختلال در عملکرد این چاکرا، دستگاه تنفس نیز دچار اختلال خواهد شد. قلب، پوست و دستگاه تنفس از جمله اندام های تاثیر پذیر از چاکرای قلب به شمار می رود. پرکاری در این چاکرا موجب بروز تندخویی می شود و اضطراب و حس افسوس بیانگر کم کاری چاکرای قلب می باشد. بروز اختلال در دستگاه تنفس، قلب، بالا رفتن فشار خون و درد در ناحیه شانه از جمله علائم فیزیکی ای می باشد که بیانگر عدم توازن در عملکرد چاکرای قلب است.

119c8c02 8878 4395 819a 35ac608e8bb1

(چاکرای پنجم( چاکرای گلو
نیروگاه حیات بخش پنجم که آن را چاکرای "حلق" و "ویشودهی" نیز می خوانند، چاکرایی آبی رنگ است که بر روی حلق و حنجره قرار گرفته است. رنگ آبی بیانگر خلوص، ابدیت و جاودانگی می باشد. رنگ آبی برروی فعالیت های گلو تاثیر گذاشته و عملکرد اعصاب و روان را بهبود می بخشد. شکل منتسب به چاکرای ویشودهی "نیلوفر شانزده پر" می باشد. غده درون ریز مرتبط با این چاکرا، تیروئید می باشد. فک، اعصاب گردنی، حنجره و گلو از جمله اجزای وابسته به چاکرای گلو می باشند. با تقویت این چاکرا می توان فعالیت هایی که منجر به برون ریزی احساسات درونی می شود را افزایش داد. می توان فعالیت های هنری از قبیل: نقاشی، خطاطی، موسیقی و خوانندگی را ثمره ی عملکرد صحیح چاکرای گلو دانست. اگر بی منطق رفتار میکنید و مدام فریاد می زنید باید بدانید که از پرکاری چاکرای گلو رنج می بردید. اگر خجالتی هستید و اراده بیان نظرات خویش را ندارید، دچار کم کاری ویشودهی می باشید. امراضی همچون گواتر، عفونت های سر و ضعف عمومی از جمله علائم بیانگر وجود اختلال در چاکرای حلق می باشد.

a74b59ae 2e43 4195 b5d6 32fa2d61e4b0

(چاکرای ششم( چاکرای چشم سوم
"آجنا" نام دیگر چاکرای چشم سوم به شمار می رود. طیف رنگی مرتبط با این چاکرا، بنفش و آبی نیلی می باشد. این رنگ برای بهبود فعالیت های ذهنی، تقویت حافظه و یادآوری گذشته مفید می باشد. "نیلوفر دوپر" نمادی از چاکرای چشم سوم می باشد. چاکرای آجنا جلوی پیشانی و مابین دو ابرو واقع شده است. نام غده مرتبط با این چاکرا "پینه آل" می باشد که دقیقاً در وسط سر واقع شده است. این چاکرا با ضمیر ناخودآگاه انسان سرو کار دارد. به منظور ارتقاء سطح آگاهی و معنویات از چاکرای آجنا کمک گرفته می شود. افراد مغرور، قاطع، یک کلام و متعصب به پرکاری چشم سوم دچار هستند و بلعکس، افراد بزدل و بی اراده ای که قادر به بازگویی عقاید خود نمی باشند از کم کاری آجنا رنج می برند. اختلالت حافظه، سر و چشم از جمله مهم ترین عوامل بیانگر ضعف در چشم سوم می باشد.

7bdcfa3f 2148 4963 8431 dc1e50e07624

چاکرای هفتم (چاکرای تاج)
" ساهاسرارا" از دیگر نام های چاکرای تاج می باشد. بنفش رنگ اختصاص یافته به این چاکرا می باشد. از این رنگ برای درمان کم خوابی استفاده می شود. خاصیت آرام بخشی از دیگر ویژگی های رنگ بنفش می باشد. "نیلوفر هزار پر" به چاکرای هفتم اختصاص داده شده است. غدد صنوبری و مخاطی از جمله غدد مرتبط با چاکرای تاج می باشند. این چاکرا بیشترین تاثیر خود را برروی مغز و مخچه میگذارد. استرس، واهمه و حس سرافکندگی بیانگر وجود اختلال در نوع فعالیت چاکرای ساهاسرارا می باشد. مسدود شدن این چاکرا موجب بروز افسردگی و غلبه حس تنهایی بر فرد می شود. چاکرای تاج به نوعی بیانگر ارتباط فرد با خدا و پدر می باشد و کسی که ارتباط خویش را با هردوی آنها قطع کند، چاکرای تاج خود را مسدود کرده است. حس افسردگی و بی انگیزگی بیانگر پرکاری چاکرای تاج و انزوا و گوشه نشینی از جمله موارد کم کاری آن می باشد. عدم تعادل در ساهاسرارا موجب بروز بیماری هایی همچون: مشکلات اعصاب و روان، سردردهای میگرنی، افسردگی و التهابات پوستی خواهد شد.

f8d8927d 6547 4d64 9592 d4dcc82141d2

در مقاله بعدی با تکنیکهای متعادل سازی چاکراها آشنا خواهیم شد. بنابر این با های فن تک همراه باشید.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.


چاپ