کاوشگر امید امارات متحده عربی وارد مدار سیاره سرخ می شود.

اولین مأموریت بین سیاره ای امارات متحده عربی پس از 27 دقیقه استرس با موفقیت به مدار مریخ رسید.


این فضاپیما با نام امید (Hope) در تاریخ 19 ژوئیه سال 2020 میلادی ، با یک موشک ژاپنی H-IIA به فضا پرتاب شد و سپس هفت ماه به دنبال سیاره سرخ بود. امروز (9 فوریه) ،کاوشگر امید سه‌شنبه ۲۱ بهمن، امید باید پیشرانه‌هایش را تقریبا نیم‌ساعت روشن می‌کرد تا با کاهش سرعتش از ۱۲۱ هزار کیلومتربرساعت به ۱۸ هزار کیلومتربرساعت، به مدار پیرامون مریخ وارد شود. ازآنجاکه فضاپیما فرایند ورود به مدار را به‌طور خودکار انجام می‌داد، کارکنان مأموریت روی زمین صرفا می‌توانستند نظاره‌گر عملکرد امید باشند و بهترین‌ها را برایش آرزو کنند.
رئیس آژانس فضایی امارات متحده عربی سارا العامیری در جریان آماده‌سازی برای مانور تزریق مداری گفت: "این سفر قابل توجه بشریت بوده است."
با قرار دادن موفقیت آمیز مدار مریخ ، امارات متحده عربی با پیوستن به ناسا ، اتحاد جماهیر شوروی ، آژانس فضایی اروپا و هند ، به پنجمین کشور برای رسیدن به سیاره سرخ تبدیل می شود. موفقیت امروز همچنین فضاپیمای 200 میلیون دلاری امید را در سمت روشن آمار مأموریت های ناخوشایند مریخ قرار داده است:چراکه حدود نیمی از پروازها به سیاره سرخ با شکست روبرو می شوند.
قرار دادن مدار مریخ یک گام حیاتی بود که برای فضاپیمای امید ، نیاز به 27 دقیقه سوختن شش پیشرانه خود داشت که تیم مأموریت نمی توانست دقیقاً از قبل آأن را تمرین کند. کاوشگر امید اکنون در مدار موقت قرار دارد که با استفاده از ابزارهای خود و استقرار در خانه جدید خود ، برای چند ماه در انجا متسقر خواهد ماند..
پرسنل مأموریت قصد دارند فضاپیما را در ماه می در مدار علمی اش منتقل کنند. در مدار علمی این فضاپیما هر 55 ساعت یکبار به ‌دور استوای سیاره خواهد چرخید.این مدار جدید برای این فضاپیمای مریخ، یک فرصتی منحصر به فرد برای مطالعه پدیده های جوی در مقیاس بزرگ در مریخ ، برای امید محسوب میشود.. ماموریت امید قرار است برای یک سال مریخی کامل (687 روز زمین) ادامه داشته باشد.
فضاپیمای امید دارای سه وسیله است که به دانشمندان امکان می دهد تا آب و هوای نزدیک سطح مریخ ، ارتباطات بین لایه های مختلف جو و چگونگی از دست دادن جو مریخ به فضا را بررسی کنند. دانشمندان پیشرو این مأموریت امیدوارند که این داده ها به آنها کمک کند تا متوجه شوند، به عنوان مثال ، طوفان های گرد و غبار در سطح مریخ چگونه بر اتلاف جو تأثیر می گذارد و سیستم های آب و هوایی در سراسر کره زمین چگونه با یکدیگر ارتباط دارند.

Emirates Hope Mission Arriving Mars

امارات متحده عربی به سرعت به عرصه فضایی وارد شده است: امید کمی بیش از یک دهه پس از پرتاب نخستین ماهواره‌اش به دور زمین به ‌نام «دوبی‌ست ۱» ، پرتاب شد. این کشور اکتشافات فضائی را به عنوان راهی برای توسعه دانش و فناوری خود میداند چرا که دانش و اقتصادش عمدتا بر پایه نفت ساخته شده است.
علاوه بر مأموریت امید، امارات متحده عربی در پی جذب فضانوردان جدید است چراکه قصد دارد در سال 2024 یک ناوبری فناوری را به ماه بفرستد و دارای یک استراتژی سیاره سرخ با طول یک قرن به نام Mars 2117 است، که شامل اولویت های زمینی و طولانی مدت است

 


چاپ