ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره ای استارلینک

با عبور ماهواره های شرکت «SpaceX» از فراز تهران-کرج، ایران رسما تحت پوشش اینترنت پرسرعت استارلینک قرار گرفت

اینترنت ماهواره‌ای گسترده که این روزها به کمک ایلان ماسک از همیشه بیشتر به واقعیت نزدیک‌تر است، این سوال را برای کاربران ایرانی به وجود می‌آورد که آیا می‌توانند به کمک آن به اینترنت بین‌المللی متصل شوند
استارلینک قرار است به کمک ۴۲ هزار ماهواره که تاکنون مجوز پرتاب ۱۲ هزار فروند آن را گرفته و توانسته ۱۳۰۰ ماهواره به مدار پایین زمین پرتاب کند، اینترنت را در اختیار تمامی شهروندان کره زمین قرار می دهد. اینترنتی که این کمپانی در اختیار مشترکین خود قرار می‌دهد، سرعتی بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه داشته و با تاخیری در حدود ۲۰ الی ۴۰ میلی‌ثانیه به کاربر نهایی برسد. برای این منظور کاربر باید تجهیزات اختصاصی دریافت اینترنت ماهواره‌ای را خریداری کرده و هزینه اشتراک ماهیانه آن را نیز پرداخت کند.
بر اساس اطلاعاتی که در سایت این کمپانی قرار گرفته، هزینه خریداری تجهیزات رقمی معدل ۵۰۰ دلار است. این تجهیزات شامل دیش، سه‌پایه، روتر وای‌فای و یک آداپتور برقی است. همچنین هزینه اشتراک اینترنت ماهیانه نیز برابر ۱۰۰ دلار است که هیچ محدودیت حجمی برای آن در نظر گرفته نشده. این نکته را هم باید در نظر گرفت که به دلیل تعداد کم ماهواره‌های استارلینک، فعلا ۶ کشور و مجموعا حدود ۱۰ هزار کاربر تحت پوشش استارلینک که در فاز بتای خود قرار دارد، قرار می‌گیرند

019TBlkrapCbDqmvGJ5THDG 11617729794

ایلان_ماسک گفته در پایان فاز بتا، اینترنت ماهواره‌ای خود را تنها پس از دریافت مجوزهای لازم از دولت‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این یعنی اگر استارلینک روزی بخواهد به صورت قانونی در ایران فعالیت داشته باشد، باید با دولت به صورت مستقیم وارد مذاکره شود. البته چندی پیش علی ربیعی سخنگوی دولت اینترنت ماهواره‌ای را نه یک تهدید بلکه یک فرصت قلمداد کرد و از حضور هر کمپانی «بین‌المللی» برای ارائه این نوع اینترنت در ایران استقبال کرد.
یک نکته دیگر که این جا با اهمیت شمرده میشود، انحصاری بودن اینترنت است. بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، اینترنت بین‌الملل در انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت است، که خود آن زیر مجموعه وزارت ارتباطات قرار می‌گیرد. در نتیجه اگر اینترنت بین‌المللی ،حتی ماهواره‌ای پایش به ایران باز شود، نهایتا تا لب مرز و گیت‌وی شبکه مادر می‌آید و پس از آن با تقسیم به آی‌اس‌پی‌ها، در قالب اینترنت پایش شده فعلی به دست کاربران می‌رسد. در نتیجه مشخص نیست که این اینترنت چه تفاوتی با اینترنت فعلی خواهد داشت!
با تمام این تفاسیر، این روزها موضوع اینترنت ماهواره ای «استارلینک» به مبحثی داغ بین کاربران ایرانی تبدیل شده است، و طرح جدید مجلس برای فضای مجازی باعث شده است که این موضوع بیش از بیش با اهمیت تر شد.
هنوز مشخص نیست که مجلس قرار است در نهایت چه تصمیمی برای فضای مجازی بگیرد، و این موضوع با واکنش مثبتی از سوی کاربران روبرو نشده است و ترس از محدودیت های احتمالی بیشتر در فضای مجازی، نظر کاربران را به اینترنت ماهواره ای استارلینک جلب کرده است.
اکنون با عبور ماهواره های شرکت «SpaceX» از فراز تهران-کرج و با اضافه شدن نام تهران و کرج به سایت سفارشات اینترنت ماهواره ای پر سرعت استارلینک، ایران رسما تحت پوشش اینترنت پرسرعت استارلینک قرار میگیرد.

E1FQLOaWUAMU36m

ماهواره استارلینک قصد دارد تا اینترنت را با سرعت صد و پنجاه مگابایت برثانیه، به تمام کره زمین ارسال کند و به نظر می‌رسد اینترنت ماهواره‌ ای استارلینک، می‌تواند تا سپتامبر(شهریور) 2021 کل دنیا را پوشش دهد.لازم به ذکر است ، همانطور که در پیشتر اشاره شد قیمت پک کامل دلار500 + شارژ ماهیانه 100 دلار است و احتمال پرداخت هزینه اینترنت ماهواره ای استارلینک با دوج کوین نیز وجود دارد.


های فن تکی عزیز در صورت تحت پوشش قرار گرفتن اینترنت ماهواره ای در ایران، آیا تمایل به تهیه و پرداخت هزینه های اینترنت ماهواره ای استارلینک را دارید؟

دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.


چاپ  
وحید خبازی
اینترنت ماهواره ای
بعید می‌دونم به راحتی در اختیار ما قرار بگیره
1
عباس سهرابی
اینترنت استارلینک
فکر کنم با این سرعتی که فراهم میکنه خیلی به صرفه تر از مخابرات و یا شرکتهای دیگه باشه. میشه روی هر ساختمان یه دیش گداشت و اشتراک رو به ساکنین تقسیم کرد.
برای شرکتها که بسیار به صرفه خواهد بود

1