نشانه های حیات در چشمه های نمکی قطب شمال پیدا شد

دانشمندان موفق به یافتن نشانه‌هایی از حیات میکروبی در یکی از خشن‌ترین نقاط زمین شده‌اند که نوید یافتن حیات در برخی از محیط‌های ناشناخته فضا را به ما می‌دهد. این نشانه های حیات، در یکی از چشمه های نمکی قطب شمال کشف شده است. برای آشنایی بیشتر با ویژگی های این چشمه نمی تا پایان مطلب با های فن تک همراه باشید.

microb

در اعماق قطب شمال در کانادا، دانشمندان موفق شدند نشانه هایی از حیات را در آب های کم اکسیژن و فوق شور چشمه گمشده چکش شناسایی کنند. در این چشمه، میکروارگانیسم هایی شناسایی شده اند که برای زنده ماندن به اکسیژن و مواد آلی نیاز ندارند.
سطح آب این چشمه در فصل بهار از 1970 فوت یخبندان دائمی در یکی از سردترین نقاط روی زمین بالا می رود. این کشف امید بسیاری را ایجاد می کند که حیات میکروبی (در صورت وجود)، ممکن است در محیط های مشابه قمرهای یخی اروپا و انسلادوس نیز یافت شود.

محققان به مدت چند سال بر روی رسوبات این چشمه کار کردند تا موفق به شناسایی مجموعه ای از میکروب های فعال شدند. شوری محیط چشمه، در روند استخراج و هم در تعیین توالی میکروب ها اختلال ایجاد می کرد، بنابراین زمانی که توانستیم تعدادی از میکروب های زنده را در این آب ها پیدا کنیم، از نتایج ه دست آمده بسیار خوشحال شدیم."

میکروب هایی که این تیم تحقیقاتی پیدا کردند کاملاً جدید هستند سازگاهی با این آب ها، به آن ها اجازه می دهد در محیط های شدید مانند چشمه چکش مخفی شده زنده بمانند و رشد کنند. مهمتر از همه، این میکروب ها کمولیتوتروف هستند. این نوع ارگانیسم ها که نام آنها به معنای واقعی کلمه "صخره خواران" است، از طریق اکسیداسیون مولکول های معدنی انرژی تولید می کنند. کمولیتوتروپ ها می توانند با اکسیژن کم یا بدون اکسیژن زنده بمانند.


لایل وایت، میکروبیولوژیست، توضیح داد: میکروب‌هایی که ما در Lost Hammer Spring یافتیم و توصیف کردیم، شگفت‌انگیز هستند، زیرا برخلاف سایر میکروارگانیسم‌ها، برای زندگی به مواد آلی یا اکسیژن وابسته نیستند.

این میکروارگانیسم ها می توانند با خوردن و تنفس ترکیبات معدنی ساده مانند متان، سولفید، سولفات، مونوکسید کربن و دی اکسید کربن که در مریخ هم یافت می شوند، زنده بمانند.

وایت، پروفسور میکروبیولوژی قطبی در دانشگاه مک گیل کانادا، گفت: "آنها همچنین می توانند گازهای دی اکسید کربن و نیتروژن جو را استفاده کنند؛ که همه آنها را، برای زنده ماندن و رشد در محیط های بسیار شدید روی زمین و فراتر از آن بسیار سازگار می کند."
دانشمندان بر این باورند که یخ روی کلاهک‌های قطبی مریخ از آب فوق شور تشکیل شده است و در زیر سطوح یخی اروپا، ششمین قمر بزرگ مشتری، و انسلادوس، ششمین قمر بزرگ زحل، اقیانوس‌هایی از آب فوق شور قرار دارند. این محیط ها ممکن است میزبان میکروب های فرازمینی مشابهی باشند که با شرایط آن سیاره ها، سازگار شده اند.


چاپ