مهندسان دانشگاه کمبریج، رباتی ساختن که می تواند در حین آشپزی مزه غذا را هم بچشد.
این ربات می تواند در حین هم زدن تخم مرغها، طعم آنها را نیز مانند انسان حس کند. محققان قبل از این که آزمایش طعم را روی 9 نوع تخم مرغ و گوجه فرنگی انجام دهند، ابتدا فرآیند جویدن و چشیدن انسان را به ربات آموزش دادند. آموزش جویدن در سه مرحله مختلف صورت گرفت و الگوریتم "طعم" در حین آشپزی ساخته شد.
محققان این ربات را به سنسورهایی مجهز کردند که مانند یک حسگر شوری عمل می کرد تا حس چشایی انسان را تقلید کند. آنها در حین آماده سازی غذا، تعداد گوجه فرنگیها و میزان نمک غذا را قبل از رسیدن سنسور چشایی تغییر دادند. حالا زمان آن رسیده است که ربات تخم مرغ ها را در مخلوط کن بریزد و دوباره از طریق سنسورهای چشایی طعم آن را بچشد.
اکثر آشپزها با مفهوم مزه کردن غذا در حین تهیه آن آشنا هستند. آن ها در طول فرایند پخت مدام غذا را می چشند تا از تعادل طعم های آن مطمئن شوند. گرزگورز سوچاکی از دپارتمان مهندسی کمبریج گفت: اگر قرار است از رباتها در بخشی از آمادهسازی غذا استفاده شود پس ربات ها، باید بتوانند چیزی را که میپزند بچشند.